World Mental Health Day

11 oktober 2019 2 Door Miep van Leeuwen

Gisteren was het World Mental Health Day, zoals het zegt: wereldwijd wordt er aandacht geschonken aan geestelijke gezondheidszorg. We beogen hiermee betere omstandigheden en meer ontwikkeling van de zorg, erkenning van mens-zijn in het anders-zijn.

Als Mental Health Coalition doen we hier jaarlijks aan mee. We zamelen tweede-hands kleding in. Daarnaast kopen we van giften een zak rijst, een gallon palm-olie en als er meer geld is zaken zoals o.a. tandpasta.

Met deze artikelen verwennen we de gasten / bewoners / kinderen van vier instituties die we in teams bezoeken. Op de foto ziet u mij met collega’s van verschillende instellingen op bezoek in het enige bejaardentehuis wat Sierra Leone kent.

Dit jaar hadden we niet veel geld en konden we niet meer overhandigen dan de zak rijst en de palm-olie per organisatie. Maar het werd hoogst gewaardeerd! En meer nog werd onze liefde en aandacht gewaardeerd. In elke organisatie is er gezamenlijk gezongen en gebeden. We brengen een kleine lunch mee die we gezamenlijk eten. Het is ieder jaar een terugkerend feest om dit te mogen doen.

Tijdens het bezoek aan de school voor kinderen met een beperking (ook de enige in Sierra Leone) werd er gedanst en een balspel gespeeld.