Training

15 juli 2019 1 Door Miep van Leeuwen

Afgelopen week hebben we met ons hele team training gehad over de internationale human rights voor mensen met beperkingen en hoe deze te implementeren in onze eigen organisatie.

Een zeer belangrijk onderwerp in een land waar mensen met iedere willekeurige beperking naar de rand van de samenleving wordt verbannen. Veel beperkingen worden gezien als invloed van negatieve geesten, reden te meer om mensen te vermijden.

Er zijn gelukkig altijd uitzonderingen op de regel en er zijn dan ook organisaties die wél oog hebben voor mensen met een beperking en hen gelijkwaardig benaderen. Dit is ook het geval met onze organisatie, de Mental Health Coalition. Er is echter nog wel veel te winnen door dit vast te leggen in alle beleidsstukken. Mijn collega’s staan daar helemaal voor open, dat is één van de mooie kanten aan werken met hen, er is liefde voor mensen ongeacht wat dan ook.

Het onderwerp van deze training past ook heel goed in ons nieuwe project, “stand up to stigma”. Dit nieuwe project zal richten op mensen met klachten op het gebied van geestelijke gezondheid maar nieuw is dat mensen met welke beperking dan ook zullen worden ingesloten.

Een certificaat van deelname wordt hier altijd zeer gewaardeerd. Iedere deelnemer gaat op de foto met de trainer en het certificaat, een vrolijke happening!