Training

16 september 2019 5 Door Miep van Leeuwen

De laatste weken heb ik hard gewerkt aan een uitgebreide training.

De eerste sessie gaat over basale kennis van geestelijke gezondheidszorg, waarna er verdieping komt in presentaties over de meest voorkomende problemen en ziektes. Dit zijn trainingen met betrekking tot o.a. stress, trauma, hechtingsproblemen, depressie, psychose en verslavingen.

De organisatie Word Made Flesh, werkzaam in de sloppenwijk Kroo Bay, heeft mij gevraagd om deze training te geven. Het is heel bijzonder, nadat zij al deze jaren alleen spirituele verklaringen hadden, staan de werkers nu open voor training in geestelijke gezondheidszorg! Met deze kennis kunnen zij gebed en bevrijding combineren met verwijzing naar specialistische hulp. Ook krijgen zij zo handvatten aangereikt voor de eerste contacten met mensen met psychiatrische problemen.

Vorige week donderdag heb ik de eerste sessies van de training gegeven, samen met één van de nurses. Op de foto ziet u ons samen.

Nurse Jennifer en ik

Een aantal medewerkers namen deel aan de training maar ook een aantal bewoners van de wijk Kroo Bay! Om privacy redenen kan ik daarom geen foto van de deelnemers plaatsen. De groep vrouwen die aanwezig was zijn allemaal commerciële seks werkers. Heel bijzonder om hen te helpen inzicht te krijgen in hun eigen problematieken.

In deze training ga ik ook spreken over het Vaderhart van God, Zijn liefde voor een ieder van ons en dat Hij op ons wacht om terug te keren tot Hem.

Er zijn al een aantal andere organisaties die hun interesse hebben uitgesproken voor deze training! Organisaties die verbonden zijn met de Mental Health Coalition, waar ik namens werk. Een bijzondere mogelijkheid om kennis te verspreiden!