Tijd…

10 januari 2019 2 Door Miep van Leeuwen

De achterliggende periode hebben zaken van het dagelijkse leven me uren tijd gekost! 

Op een dag in december kwam ik erachter dat mijn autopapieren verlopen waren. Niet zo handig en mijn eigen verantwoordelijkheid. De dag nadat ik het ontdekte ging ik met mijn driver op weg naar het kantoor van road authorities. Dat is aan de andere kant van de stad en je moet vroeg gaan wil je niet eerst je hele morgen in het verkeer doorbrengen. Maar precies die ochtend zag de politie dat het verlopen was! Het gesprek met de politie was het eerste wat veel tijd kostte. Eenmaal aangekomen bij road authorities begon het echte wachten en bedelen, om de papieren nog diezelfde dag te krijgen. Mensen waren bereid om mij er tussen te plannen maar mijn geduld werd ook erg op de proef gesteld. Rond 15 uur die middag trok ik het niet meer en bedacht, ik vergeet helemaal te bidden! Echt dom…  Binnen vijf minuten nadat ik bij God begon te bedelen kwam er een man de hal inlopen waarvan ik voelde, hem kan ik het vragen. Een paar minuten daarna had ik mijn papieren! Een ervaring dat Jezus de zaal in wandelt op het gebed! 

 

Als dit niet was gebeurt, had het nog een dag extra genomen…

 

Gisteren heb ik nieuwe banden gekocht voor mijn auto, ook dit kostte me een hele dag. Samen met mijn driver eerst door het verkeer de stad in. Vervolgens bij verschillende shops banden bekijken, advies vragen, inschatten of ik een eerlijk advies kreeg en vervolgens onderhandelen over de prijs. Niets kijken en vergelijken op internet! Na het besluit naar de bank lopen om geld op te halen. Met de auto of een taxi naar de bank gaan heeft geen zin, kost minstens drie keer zoveel tijd of meer. Bij de bank vragen om een voorkeur behandeling, helaas, soms probeer ik dit. Wachten bij de bank had me waarschijnlijk nog zo’n twee uur extra gekost. Uiteindelijk na de koop met de banden naar een bedrijfje om de banden op de auto te krijgen. Handmatig…. Voor iedere band de krik onder de auto en handmatig het werk verrichten.  Maar na een dag van investeren rijd ik nu met nieuwe banden, betere wegligging en veiliger op de slechte wegen waar ik ga. 

 

Tijd… Het wordt wat anders ingevuld op dit continent en het wordt anders ervaren. Wat niet wil zeggen dat de mensen hier het wachten soms ook niet beu zijn. Voor mij is het een oefenschool in geduld en alhoewel ik al veel geleerd heb, het blijft een uitdaging!