Pinksteren

3 juni 2020 0 Door Miep van Leeuwen

Vandaag vieren we het Pinksterfeest, het feit dat God zijn Heilige Geest aan ons heeft gegeven. Wat een genade en een vreugde! Vanmorgen keek ik naar een dienst waar verschillende talen werden gesproken en gezongen. Het was extra mooi, de Geest is voor alle talen en natiën uitgestort, zo mooi om dan in verschillende talen te vieren!

Corona raakt ook alle talen en natiën op het moment. In Afrika, en ook in Sierra Leone, lijkt het nog heel erg mee te vallen. 45 doden staat op de officiële site. Een schril contrast met de werkelijkheid helaas. Rijk en arm sterft op het moment, zonder getest te zijn op corona. Schaamte, stigma en angst weerhouden mensen ervan om naar een ziekenhuis te gaan als ze ziek zijn. De werkelijke cijfers zullen we misschien nooit te weten komen.

Wat wel duidelijk zichtbaar is, is de armoede en verslechtering van levensomstandigheden die het gevolg zijn van de corona. Mensen raken hun banen kwijt door de maatregelen en hebben geen eten meer. Iets wat in veel gebieden waar armoede is gebeurt, wereldwijd.

….en toen heb ik dit berichtje opgeslagen als concept, omdat ik het soms even niet meer weet…

Vast staat en blijft dat God er bij is….