Nieuwe ervaring…

24 juli 2019 3 Door Miep van Leeuwen

Voor het eerst in ruim zeven jaar heb ik gebruik gemaakt van een brommertaxi! Ik was vast van plan om dit nooit te gaan doen omdat er zoveel ongelukken mee gebeuren, de rijders zoveel risico’s nemen. Waarbij ik altijd de mogelijkheid open hield voor een situatie die ik niet kan voorzien. Afgelopen maandag heb ik een behoorlijk aantal ritjes “on top of a bike” gemaakt. Ik durfde het aan omdat mijn driver de rijder was, hij neemt geen risico’s in het verkeer.

Zondag is mijn auto aangereden terwijl ik in de kerk zat. Een triest verhaal. De auto van de vrouw die voorbij reed waar mijn auto geparkeerd stond, had vlam gevat. Omstanders riepen naar haar dat ze moest stoppen omdat haar auto in de brand stond. Ze raakte in paniek en trapte op het gaspedaal in plaats van op de rem….

Mijn auto was behoorlijk beschadigd en ook nog eens tegen de volgende auto aan verschoven.

Het goede nieuws is dat mijn auto alweer gerepareerd is! En ik ben blij hoe het afgelopen is! De auto van vrienden van mij is vorige week totaal verwoest door brand tijdens het rijden. Het kan altijd slechter.

Een ander dankpunt voor mij is de plek waar het gebeurde: ik had al mijn vrienden uit de kerk om mij heen! Een betere support kon ik mij niet wensen.

De vrouw die verantwoordelijk is voor de schade heeft mij al laten weten dat ze niet kan betalen. Ze is weduwe, heeft twee kinderen en haar vader waar ze voor zorgt en net voldoende inkomen om rond te komen. Een triest verhaal!

Maar ook daarin is mijn vriendenkring een zegen. Ze hebben ook contact met deze vrouw en vertellen haar dat dit niet acceptabel is. We gaan kijken hoe we dit op een goede manier kunnen oplossen.

Tja, alles gaat iets anders als je in een land leeft waar de verzekering meer een formaliteit dan werkelijkheid is.

De ritjes op de brommer heb ik ook overleefd en ik heb er ook wel van genoten moet ik zeggen, op een paar momenten na: ik hou dit soort zaken toch maar liever voor de uitzondering!