Levensteken

6 maart 2019 3 Door Miep van Leeuwen

Het is (te) lang geleden dat ik iets op mijn weblog heb geschreven. Soms loopt dat zo. Geen speciale dingen te schrijven of ik kom er gewoon niet aan toe. En dan opeens zitten er zoveel dingen in mijn hoofd die ik zou willen delen, dat ik niet weet wat te kiezen. 

 

Twee heel verschillende ervaringen van de afgelopen dagen wil ik met u delen.

 

De vrouw van mijn driver (chauffeur) verwachtte een baby en deze werd vorige week vrijdagnacht geboren. Ietsje te vroeg, niet veel maar reden voor de arts om het jongetje naar het kinderziekenhuis te verwijzen. En daar is hij zondagmiddag overleden. Gewoon, niet voldoende professionele aandacht en middelen. Precies weet ik het natuurlijk ook niet, wie wel? Maar zeer pijnlijk en verdrietig. Al die kinderen en moeders die menselijker wijs onnodig sterven. De moeder is dankbaar dat ze haar eigen leven heeft maar zo verdrietig om haar kindje. Ik ben er bij geweest, er voor hen geweest en voor het overleden jongetje. Jezus volgen noem ik dat, Hij zou dat ook gedaan hebben. Als we dat doen dan delen we in Zijn pijn en zo voel ik dat nu ook. Wat een troost dat Jezus van de kinderen houdt en ze tot Zich roept! 

 

En gisteren, een bijzondere intake met een jongeman bij City of Rest. Vier jaar lang verslaafd aan coca├»ne. Hij heeft zijn levensverhaal ontroerend eerlijk met ons gedeeld. Een bijzonder begaafde jongeman die op de puinhopen zit door zijn verslaving. Hij voelde ze zich bemoedigd door het gesprek met ons als verpleegkundigen. Ook voor hem mogen we er zijn, professioneel en we mogen delen wie Jezus voor hem wil zijn. We mogen hem hoop geven op verandering van zijn leven en we gaan er voor! 

 

Ik ben dankbaar dat ik hier mag zijn en Zijn licht mag laten schijnen.