Langer verlof

19 juli 2020 1 Door Miep van Leeuwen

Doordat ik in verband met corona langer in Nederland ben doe ik allemaal dingen waar ik al jaren niet meer aan toe gekomen ben. Op de foto zijn we als familie aan het klussen bij mijn vader. Een nieuw behangetje en laminaat. Erg leuk om hier aan mee te kunnen doen! Uiteraard op het moment nĂ¡ de versoepelingen van de corona-regels!

Verder heb ik de kans om wat vakinhoudelijke training te volgen, waar ik ook erg van geniet. Zelf nieuwe dingen leren in plaats van opleiden!

Komende woensdag gaat de luchthaven in Freetown weer open. De overheid is druk bezig om regels voor het in- en uitreizen op te stellen. Met de GZB is afgesproken dat we de ontwikkelingen rond het hervatten van reizen en de corona wereldwijd nog aankijken tot 1 september, voordat we een besluit nemen over mijn terugkeer.

Gelukkig krijg ik uit Sierra Leone alleen maar goede berichten van mijn contacten. De situatie is wel moeilijker voor velen maar geen mensen ziek geworden of overleden onder mijn bekenden. Het verliezen van werk en inkomen gebeurt wel op vrij grote schaal en dat is heel heftig. Geen sociale vangnetten zoals in Nederland!

Zelf hoop ik echt de tweede week van september terug te kunnen keren. Niets is te voorspellen. We leven nu allemaal, wereldwijd, met de onzekerheid die een virus kan veroorzaken. Het is goed om steeds weer te beseffen dat God regeert, ook over corona en onze omstandigheden. Mijn verlangen naar de nieuwe hemel en de nieuwe aarde wordt er door aangewakkerd. God’s belofte staat als een huis!

De komende week mag ik zelfs op vakantie, kamperen in Luxemburg.

Ik tel mijn zegeningen!