Kerst- en nieuwjaarsgroet

Kerst- en nieuwjaarsgroet

december 15, 2018 1 Door Miep van Leeuwen

Lieve familie, vrienden en bekenden,

 

Deze regel zingen we in één van de Christmas Carols hier in mijn gemeente: “..and men will live for evermore, because of Christmas Day…” Het hele jaar door zingt deze regel door in mijn hoofd.

De grote en heilige God werd mens, zoals wij. Vanuit Zijn heerlijkheid nam Hij ons kwetsbare menselijke bestaan aan. Met de komst van Jezus is God niet langer tégen ons maar mét ons. Omdat het kerst werd, is de relatie tussen God en ons hersteld en ontvangen we eeuwig leven. In de komst van Jezus en zijn leven op aarde zien we hoeveel de Vader van ons houdt!

 

Ook dit jaar wil ik u weer heel hartelijk bedanken voor de steun die u geeft.

Ik ben mij er zeer van bewust dat ik dit mooie werk in Sierra Leone kan doen omdat u mij zo trouw ondersteunt.

 

 Samen met mijn tfc wens ik een ieder Gods zegen voor het Kerstfeest en voor 2019.

 

Sierra Leone

Het is nu al bijna 7 jaar dat ik mag wonen en werken in dit prachtige land. Steeds weer als ik op werkbezoek ga in de districten ben ik onder de indruk van de uitgestrektheid en de prachtige natuur. Ook treft het mij iedere keer weer hoe groot de nood en de armoede is. Ik ben erg blij dat mijn werk zich de laatste jaren heeft uitgebreid door het hele land.

Als ik terug kijk ben ik verwonderd hoe ikzelf door de jaren heen ben veranderd. Ik herinner me dat ik behoorlijk gefrustreerd kon zijn als mijn schema steeds weer veranderde. Nu merk ik dat ik hier al helemaal rekening mee houd in mijn planning. Ik heb geleerd niet verder te denken dan één week en van te voren te bedenken dat de invulling  gedurende de week compleet kan veranderen. Als ik een afspraak heb doe ik nu hetzelfde als iedereen hier, van te voren nog even bellen of de afspraak ook inderdaad door gaat. Om teleurstelling te voorkomen, mocht er iets tussen zijn gekomen wat ik nog niet weet…

Ik ben blij met de afwisseling in mijn werk, de vele gebieden waar ik mij dienstbaar kan maken.

Met de verpleegkundigen door het hele land, bij City of Rest, bij Word Made Flesh (een zendingsorganisatie), in mijn gemeente, in mijn vriendenkring, in de community waar ik woon. Mensen met psychische problemen zijn overal en ik ben dankbaar voor wat ik mag betekenen!  Naast God wil ik u nogmaals heel hartelijk danken dat u dit voor mij mogelijk maakt!!