Harmattan

6 januari 2020 2 Door Miep van Leeuwen

Sinds vorige week is eindelijk de droge, stoffige wind vanuit de Sahara gaan waaien, we noemen het het Harmattan seizoen. Eindelijk zeg ik…. De Harmattan wind waaide voorheen ook in december. Het is ongetwijfeld ook het gevolg van de opwarming van de aarde dat dit seizoen later begint en korter duurt. Eindelijk…. Het heerlijke aan dit seizoen is dat het koel is en droog. Ik zweet niet meer de hele dag en ‘s nachts is het heerlijk slapen doordat de temperatuur flink is gedaald.

Het nadeel is dat er de hele dag stof rond waait. Als je huis net schoon is, zit het binnen no time weer onder het stof. Ik heb geleerd er langs heen te kijken en de koelte te waarderen. Op de foto ziet u het uitzicht vanaf mijn balkon. Gewoonlijk zie ik de oceaan en prachtige zonsondergangen. Nu is het één mistige boel en zie ik de oceaan niet eens. ‘s Avonds levert het trouwens alsnog soms prachtige zonsondergangen op, in pastel tinten door het zand en stof in de lucht.

Ik schrijf deze weblog op mijn eerste werkdag, na twee weken van heerlijke rust en feestdagen. Met Kerst en Oudjaar hebben we prachtige diensten gehad in mijn gemeente. Met Oudjaar zijn wij ‘s nachts in de kerk en dat is heerlijk. We hebben veel gezongen, gebeden en geluisterd naar getuigenissen. De goedheid van God in 2019 stond centraal en zo mochten we het jaar 2020 in gaan, met datzelfde vertrouwen op de goedheid van God!

Aan U allen een gezegend 2020 toegewenst!!