Deze week

14 februari 2020 2 Door Miep van Leeuwen

Het lijkt me leuk om eens te delen hoe een week kan verlopen….

Afgelopen weekend hebben we een retreat gehad met onze groep van christelijke expats. Een team gevormd vanuit een kerk in Amerika verwent ons ieder jaar hiermee. Dit jaar was de derde keer, ik was er voor het eerst. We verblijven in een resort aan het strand en krijgen een opbouwend programma aangeboden van worship en teaching, de teamleden bieden aan om met ons te bidden en we hebben heerlijk ontspanning op het strand.

Het verhaal dat Petrus loopt op het water was het thema voor de ‘preek’. Petrus keek naar de golven en zonk. Jezus nam echter Zijn ogen geen moment van Petrus af! Hij reageerde direct toen Peter ging zinken. Zo is God met ons in al de stormen waar we doorheen gaan. Een bemoedigende boodschap!

Maandag was een ‘gewone’ dag, overleggen en plannen met collega’s op kantoor.

Dinsdag bleek ik een voedsel vergiftiging te hebben opgelopen van het eten bij het resort. De hele dag in mijn bed vanwege de koorts, waarmee mijn lichaam vocht tegen de bacterie. En natuurlijk veel tijd op het toilet doorgebracht. Deze dag was het de bedoeling dat ik een training zou starten met een groep mannen uit de sloppenwijken, over drugs en alcohol verslaving.

Woensdag begon ik te herstellen, te slap om iets te doen gedurende de dag.

Die avond kon ik wel naar mijn bijbel studie groep gelukkig. We noemen ons ‘life group’ omdat we ons leven delen en met elkaar leren om meer en meer ons leven te leven met God.

Donderdag heb ik gewerkt met Sahr, één van de verpleegkundigen. We hebben een ‘self help group’ opgestart. Een groep waarin cliënten bij elkaar komen om elkaar tot steun te zijn. Daarna hebben Sahr en ik samen nog een aantal cliënt gesprekken gevoerd, met zowel cliënten als familie leden.

En vanmorgen mocht ik delen in de vreugde van vrienden die 40 jaar getrouwd zijn! We waren uitgenodigd voor een korte dienst in onze gemeente. Heel bijzonder om te zien hoe zij hun huwelijks belofte opnieuw uitspraken!

Nu de laatste uren van deze werkweek. Afsluiten wat ik gedaan heb deze week en voorbereiden voor volgende week. En mijn achterban op de hoogte houden van wat ik zoal mee maak! Dank voor het lezen!!